Søg
Close this search box.

Badeværelse ventilation montering og tips

En guide til badeværelsesventilation – Kontakt os for montering af ventilation til badeværelse

Undgå, at overskydende fugt ophobes i dit badeværelse – og at det inviterer til skimmelsvamp og andre grimme problemer. Her er vores bedste tips til badeværelsesventilation.

Dit badeværelse er det vådeste rum i dit hjem. Ting som dampende brusere, toiletter, løbende håndvaske skaber høj luftfugtighed. Og med en masse fugt følger potentielle problemer: skimmelsvamp, en potentielt dårlig lugt, afskallet tapet, maling, der let skræller og så videre.

Heldigvis kan ordentlig badeværelsesventilation holde fugten og dens problemer under kontrol. Her er de bedste måder at forhindre overdreven fugtopbygning i dit badeværelse.

Læs mere eller kontakt: Ventilation Montering for ventilation til badeværelse.

Vælg ret badeværelsesventilator

Hvis du ikke har et vindue på dit badeværelse, er det sandsynligt, at du har brug for en ventilator til badeværelset. Bygningsreglementet kan også kræve dette i nogle tilfælde. Disse blæsere trækker fugtfyldt luft ud af rummet – såsom badeværelseslugte – og ventilerer dem udenfor.

Du finder flere typer at vælge imellem, herunder simple boksventilatorer, der er installeret i loftet, kombinerede badeværelsesventilatorer / armaturer, kombinationsventilatorer til badeværelset / lys / varmelegeme og vægmonterede badeværelsesventilatorer til situationer, hvor du skal udlufte ventilatoren gennem væggen og så videre. Oftere slipper badeværelsesventilatorer luften ud gennem en kanal, der går op til loftet, men det afhænger også af dit hjem, og om du bor i lejlighed eller villa.

Installer badeværelse ventilation ret sted i baderummet

Når du har valgt den rigtige badeværelsesventilator, skal du sørge for at installere den det rigtige sted. Ideelt set bør din blæser være i nærheden af ​​badekarret eller bruseren, men ikke lige ved siden af ​​en aircondition-/varmeventil, da den forcerede luft kan skabe strømme, der forstyrrer badeværelsesventilatorens konstante indtag af fugtig luft. Og for korrekt badeværelsesventilation skal din ventilator lufte ud udenfor, ikke ind på loftet eller nogen anden del af huset.

Lad din ventilator køre længe nok

Kør badeværelsesventilatoren i hele dit badeværelse, og lad den være tændt i mindst 15 minutter, efter du er færdig, for at lufte rummet helt ud. Slukning af ventilatoren umiddelbart efter brusebad eller bad giver ikke enheden tid nok til at udstøde al brusedampen og den fugtige luft. Hvis dine morgener er meget travle, kan du overveje at installere en ventilationsventilator til badeværelset med automatisk fugtighedssensor; disse enheder registrerer, når luftfugtigheden er for høj, og tænder og slukker for blæseren efter behov.

 

Glem ikke at rense badeværelsesventilatorn

Selv den bedste badeværelsesventilator kan ikke forbedre ventilationen, hvis den er tyk af støv og snavs. Giv ventilatoren en grundig rengøring mindst to gange om året. Processen er enkel: Ignorer aldrig overflødigt vand på dit badeværelse. Ikke alene er et vådt badeværelsesgulv farligt, men en vandpytfri overflade sikrer også, at hele badet tørrer ud så hurtigt som muligt i løbet af de 15+ minutter af ventilatorens køretid, hvilket forhindrer vækst af skimmelsvamp. Brug en absorberende bademåtte og tør eventuelle vandpytter op, så hurtigt som muligt.

Lad ikke brusedøren være lukket

Hvis du har en brusedør, så lad den stå åben, når du går ud for at lade ventilatoren cirkulere luften i hele rummet, så brusedøren, væggene, gulvet og loftet tørrer hurtigere. På den anden side, hvis du har et gardin, så undgå at lade det glide helt til siden, efter du har forladt det. Luk gardinet det meste af tiden, og efterlad kun et hul, så cirkulerende luft fra ventilatoren kan gøre sit arbejde i bruseren.

Åbne vinduet når du kan

Hvis dit badeværelse ikke har en ventilator, så brug døren og vinduerne til at frigive fugtig luft og damp. Når vejret tillader det, skal du åbne vinduet under dit brusebad eller bad og lade vinduet stå åbent i mindst 15 minutter efter du er gået. Hvis vinduet ikke er en mulighed, så hold badeværelsesdøren åben – bare en revne.

Er skaden allerede sket? Så kan det være en god idé at leje en affugter eller at kontakte en elinstallatør

Work tools

Redaktionen

Vi består af et lille team af elektrikere og elinstallatører i København - Stort interesse i indretning og belysning arkitektur

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *